Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Poisťovňa Zurich Insurance sa dohodla na predaji ruskej divízie

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Poisťovňa Zurich uviedla, že po predaji, ktorý musia schváliť regulačné úrady, odovzdá ruskú pobočku 11 členom tamojšieho tímu.

Moskva/Zürich 20. mája (TASR) - Švajčiarska poisťovňa Zurich Insurance v piatok oznámila, že sa dohodla na predaji svojej ruskej divízie členom miestneho tímu. Stala sa tak ďalšou západnou firmou, ktorá odchádza z ruského trhu.

Množstvo spoločností, od americkej siete rýchleho občerstvenia McDonald's cez holandský pivovaru AB Inbev po automobilku Renault, už opustilo ruský trh v reakcii na inváziu Moskvy na Ukrajinu, pričom niektoré svoje pobočky odovzdali miestnym partnerom.

Nájsť vhodné riešenia je však náročné. Niektoré firmy tvrdia, že si držia ruské podniky, aby nepadli do rúk tamojšieho režimu.

Poisťovňa Zurich uviedla, že po predaji, ktorý musia schváliť regulačné úrady, odovzdá ruskú pobočku 11 členom tamojšieho tímu.

"Pod novými vlastníkmi bude podnik fungovať samostatne pod inou značkou, zatiaľ čo Zurich Insurance už nebude vykonávať operácie v Rusku," uvádza sa vo vyhlásení. "Transakcia umožní novej spoločnosti udržať si profesionálny tím s nahromadenými odbornými znalosťami v oblasti poistenia a pokračovať v obsluhe ruského trhu."

Švajčiarska poisťovňa, ktorá sa venovala poisteniu majetku a škôd v Rusku predovšetkým pre medzinárodných zákazníkov uviedla, že mala približne 0,3-% podiel na tamojšom trhu neživotného poistenia.

V roku 2021 dosiahla v krajine hrubé predpísané poistné vo výške približne 34 miliónov USD (32,14 milióna eur), z toho veľká väčšina sa týkala medzinárodných zákazníkov a len 3 milióny USD pochádzali od domácich ruských zákazníkov.

TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

(1 EUR = 1,0577 USD)