Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Svetová banka oznámila ďalší balík pomoci pre Ukrajinu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ukrajina v pondelok formálne požiadala aj Medzinárodný menový fond o nový program a dúfa, že pomoc v rámci tohto programu dostane od novembra do decembra, uviedol ukrajinský premiér Denys Šmyhal.

Washington 8. augusta (TASR) - Svetová banka v pondelok oznámila, že mobilizuje ďalších 4,5 miliardy USD na finančnú podporu pre vojnou zmietanú Ukrajinu. TASR správu prevzala z AFP.

Tieto prostriedky pomôžu Kyjevu zaplatiť za služby a dôchodky, ktoré sú kľúčové pre zmiernenie ekonomických dôsledkov ruskej invázie, uviedla banka vo vyhlásení.

"Ukrajina potrebuje nepretržité vládne služby vrátane zdravotníctva, vzdelávania a sociálnej ochrany, aby zabránila ďalšiemu zhoršovaniu životných podmienok a chudobe," uviedol prezident Svetovej banky David Malpass.

Ukrajina v pondelok formálne požiadala aj Medzinárodný menový fond (MMF) o nový program a dúfa, že pomoc v rámci tohto programu dostane od novembra do decembra, uviedol ukrajinský premiér Denys Šmyhal.

"Očakávame, že dostaneme zodpovedajúcu pomoc od MMF už v novembri až decembri tohto roka," napísal vo vyhlásení na webovej stránke vlády.