Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Svetové ekonomické fórum sa pravdepodobne nebude konať v Davose

Nemecká kancelárka Angela Merkelová počas prejavu na 48. výročnom zasadnutí Svetového ekonomického fóra (WEF) v Davose 24. januára 2018. Foto: TASR/AP

WEF má v pláne rozhodnúť o mieste konania sa významného stretnutia v roku 2021 do Vianoc.

Singapur 3. decembra (TASR) - Svetové ekonomické fórum (WEF) sa na budúci rok pravdepodobne nebude konať ako tradične vo švajčiarskom Davose. Jednou z možných lokalít, kde by sa mohlo toto stretnutie svetových lídrov uskutočniť, je Singapur.

WEF predbežne rokoval s predstaviteľmi Singapuru o premiestnení významného výročného stretnutia v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu.

V súčasnosti síce WEF plánuje usporiadať toto podujatie v roku 2021 vo švajčiarskom rezorte Bürgenstock na brehu jazera Luzern, ale vzhľadom na vývoj pandémie nového koronavírusu v Európe uvažuje aj o ďalších alternatívach.

A hoci WEF a Singapur o tom už diskutovali, podľa hovorcu singapurského ministerstva obchodu a priemyslu nebolo prijaté žiadne rozhodnutie. Obe strany uviedli len toľko, že prioritou je zdravie a bezpečnosť a že akékoľvek medzinárodné konferencie musia dodržiavať prísne pravidlá.

WEF má v pláne rozhodnúť o mieste konania sa významného stretnutia v roku 2021 do Vianoc.

Na tradičnom podujatí v Davose sa stretávali svetoví lídri, centrálni bankári, šéfovia veľkých spoločností, ako aj známe osobnosti a miliardári. Termín konania sa fóra sa už pritom pre pandémiu posunul z januára na máj.