Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Svetový obchodník s komoditami zaznamenal výrazný rast zisku

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Roman Hanc

Firma oznámila zlepšenie zisku po problémoch v minulom roku, keď vtedajšie výsledky negatívne ovplyvnilo obchodné napätie medzi Pekingom a Washingtonom a africký mor ošípaných v Číne.

Paríž 28. septembra (TASR) - Jeden z najstarších obchodníkov s agrokomoditami na svete Louis Dreyfus Company (LDC) oznámil za 1. polrok tohto roka výrazný rast zisku. Prispel k tomu najmä dopyt po potravinových komoditách.

Takmer 170-ročná spoločnosť informovala, že za prvých šesť mesiacov dosiahla čistý zisk 126 miliónov USD (107,97 milióna eur). Za rovnaké obdobie minulého roka to bolo 71 miliónov USD.

Ako LDC uviedla, podporil ju dopyt po potravinových komoditách. Výraznú podporu predstavoval najmä rast dopytu Číny po sóji z Brazílie. Na druhej strane, dopyt po bavlne a biopalivách v dôsledku karanténnych opatrení klesol.

Firma oznámila zlepšenie zisku po problémoch v minulom roku, keď vtedajšie výsledky negatívne ovplyvnilo obchodné napätie medzi Pekingom a Washingtonom a africký mor ošípaných v Číne. S dobrými výsledkami počíta aj v ďalších mesiacoch. Ako povedal zástupca generálneho riaditeľa spoločnosti Michael Gelchie, ktorý od 1. októbra nahradí v najvyššej funkcii Iana McIntosha, aj v prípade zvyšku tohto roka je optimistom.