Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Ekonomika

Svetový výrobca luxusného tovaru LVMH očakáva pokles tržieb

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Francúzska spoločnosť koncom minulého týždňa zverejnila, že za január až marec očakáva tržby zhruba o 10 % až 20 % nižšie, než aké zaznamenala v 1. štvrťroku 2019.

Paríž 30. marca (TASR) - Svetový výrobca luxusného tovaru LVMH očakáva za 1. štvrťrok medziročný pokles tržieb až o 20 %. Podobne ako iné spoločnosti aj LVMH zasiahli rozsiahle vládne opatrenia na zmiernenie šírenia nového koronavírusu, v rámci ktorých sa zatvoril veľký počet prevádzok a obchodov.

Francúzska spoločnosť koncom minulého týždňa zverejnila, že za január až marec očakáva tržby zhruba o 10 % až 20 % nižšie, než aké zaznamenala v 1. štvrťroku 2019. "Opatrenia v boji proti pandémii nového koronavírusu viedli k zatvoreniu obchodov a zastaveniu produkcie vo viacerých krajinách, čo sa odrazí na výsledkoch spoločnosti," informoval o tom francúzsky módny konglomerát.

Ako koncern dodal, dôsledky šírenia nového koronavírusu sa zatiaľ nedajú presne vypočítať, pretože nie je známe, kedy sa situácia v zasiahnutých krajinách vráti do pôvodného stavu. Tržby za 1. štvrťrok zverejní LVMH 16. apríla.