Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Po sviatkoch majú ľudia najväčší záujem o cestovanie IC vlakmi z Košíc

Ilustračné foto Foto: TABLET.TV

Čo sa týka rýchlikov na trase z Košíc cez Žilinu do Bratislavy, tie sú v nedeľu 3. januára zatiaľ zaplnené na približne 20 %

Bratislava 28. decembra (TASR) - Na cestovanie vlakmi po sviatkoch z východného či stredného Slovenska do hlavného mesta hlási aktuálne štátna Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) dostatok voľných miest. Najväčší záujem však majú ľudia o InterCity (IC) vlaky premávajúce počas víkendu 2. a 3. januára z Košíc cez Žilinu do Bratislavy. Na nedeľu sú totiž tieto povinne miestenkové spoje obsadené na 72 až 87 %.

Čo sa týka rýchlikov na trase z Košíc cez Žilinu do Bratislavy, tie sú v nedeľu 3. januára zatiaľ zaplnené na približne 20 %. A napríklad rýchlik s odchodom o 14.08 h z Košíc je obsadený zhruba na tretinu a nočný rýchlik Zemplín z Humenného a Košíc do Bratislavy je v nedeľu obsadený na 56 %.

"Cez víkend 2. až 3. januára zaznamenávame aj zvýšený záujem o cestovanie z východu Slovenska do Prahy," doplnila hovorkyňa ZSSK Jana Morháčová. Napríklad vlak EuroCity (EC) Roháče je v nedeľu z Košíc do Prahy vypredaný na 73 %. Tiež nočné vlaky z Košíc do Prahy sú obsadené v sobotu na 53 až 78 % a v nedeľu je EuroNight (EN) vlak Slovakia obsadený na 71 % a EN Bohemia má obsadených pod 50 % miest.

V nasledujúcich dňoch, čiže od pondelka 4. januára majú zatiaľ diaľkové vlaky podľa dopravcu dostatok voľných miest. "V stredu 6. januára pôjde z Košíc do Bratislavy aj mimoriadny posilový vlak s odchodom z Košíc o 14.19 h," pripomenula Morháčová.