Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Szijjártó a Doležal rokovali o dopravných spojeniach SR s Maďarskom

Na snímke minister zahraničných vecí Maďarskej republiky Péter Szijjártó, archívna foto. Foto: TASR – Jakub Kotian

Szijjártó rokoval s Doležalom o dopravných spojeniach medzi SR a Maďarskom

Budapešť 21. januára (TASR) - Medzi Maďarskom a Slovenskou republikou vznikne do roka 2023 šesť cezhraničných dopravných prepojení, medzi nimi budú aj tri mosty na rieke Ipeľ. Oznámil to vo štvrtok v Budapešti maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó po tom, čo telefonicky rokoval so slovenským ministrom dopravy a výstavby Andrejom Doležalom (nominant Sme rodina).

Šéf maďarskej diplomacie v statuse zverejnenom na Facebooku uviedol, že Maďarsko má najdlhší úsek svojich štátnych hraníc práve so Slovenskom, preto má za cieľ vytvoriť čo najviac cezhraničných prepojení.
Na archívnej snímke minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal.
Foto: TASR - Erika Ďurčová

"Na jeseň tohto roka dobudujeme úsek rýchlostnej cesty medzi Miškovcom a Tornyosnémeti, potom už bude prepojené Maďarsko so Slovenskom diaľnicami na západe (Rajka - Rusovce) a aj na východe. V tejto súvislosti zvykneme vtipkovať, že prepojenie Bratislavy s Košicami vyriešili cez Maďarsko," napísal na Facebooku Szijjártó.

Ministri sa dohodli aj na tom, že po ukončení pandémie nového koronavírusu obnovia premávku rýchlolode na linke Budapešť - Bratislava a budú pokračovať v rokovaniach o vysokorýchlostnom železničnom prepojení Budapešti s Varšavou cez Bratislavu.

spravodajca TASR Ladislav Vallach