Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Taliansko je pripravené na sankcie proti ruskému energetickému sektoru

Na archívnej snímke taliansky minister zahraničných vecí Luigi Di Maio. Foto: TASR/AP

Nebudeme patriť medzi krajiny, ktoré pri vojnových zločinoch odvrátia zrak a povedia, že ekonomické záujmy sú dôležitejšie, zdôraznil Di Maio.

Rím 4. apríla (TASR) - Taliansko je pripravené na rozsiahle sankcie proti ruskému energetickému sektoru, uviedol taliansky minister zahraničných vecí Luigi Di Maio. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

"Taliansko nebude vetovať sankcie zacielené na ruský plyn," uviedol v pondelok Di Maio. Už v nedeľu večer (3. 4.) v v jednej televízii povedal, že aktuálne sa rokuje o budúcom dovoze ruskej ropy a plynu.

Po správach o vraždách civilistov a ďalších zločinoch ruskej armády v meste Buča a v iných lokalitách bude Európska únia a jej západní partneri postupovať proti Rusku tvrdšie a rýchlejšie, myslí si Di Maio. Prvá časť nového balíka sankcií by sa podľa neho mohla schváliť už na budúci pondelok (11. 4.) na stretnutí ministrov zahraničných vecí EÚ.

"Naša reakcia musí byť silná. Nebudeme patriť medzi krajiny, ktoré pri vojnových zločinoch odvrátia zrak a povedia, že ekonomické záujmy sú dôležitejšie," zdôraznil Di Maio.