Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Taliansky premiér odmieta prehnane prísne podmienky pri fonde obnovy

Nemecká kancelárka Angela Merkelová a taliansky premiér Giuseppe Conte počas stretnutia na zámku Meseberg 13. júla 2020. Foto: TASR/AP

Lídri EÚ sa v piatok a sobotu stretnú v Bruseli a budú rokovať o ambicióznom pláne Európskej komisie, ktorý sa týka financovania obnovy po koronakríze v celkovej hodnote 750 miliárd eur.

Meseberg 13. júla (TASR) - Taliansky premiér Giuseppe Conte odmieta prehnane prísne podmienky pri čerpaní ekonomických stimulov v rámci fondu obnovy. Povedal to po stretnutí s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou.

Conte na tlačovej konferencii s nemeckou kancelárkou na zámku Meseberg uviedol, že Taliansko nemá problém s monitorovaním ekonomických reforiem inštitúciami EÚ, avšak stanovenie príliš prísnych podmienok by bolo kontraproduktívne.

Lídri EÚ sa v piatok a sobotu (17. 7. a 18. 7.) stretnú v Bruseli a budú rokovať o ambicióznom pláne Európskej komisie, ktorý sa týka financovania obnovy po koronakríze v celkovej hodnote 750 miliárd eur. Program by mal pozostávať z priamych dotácií (500 miliárd eur) a lacných úverov (250 miliárd eur).