Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Taliansky priemysel neočakáva v tomto roku recesiu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pre rast Talianska sú okrem spomalenia inflácie rozhodujúce ďalšie dva faktory. Prvým je realizácia reforiem plánovaných v národnom programe obnovy a druhým oživenie investícií.

Rím 5. februára (TASR) - Taliansky priemysel neočakáva v tomto roku recesiu. TASR o tom informuje na základe správy agentúry APA.

"Prognózy nie sú také zlé, ako sme si mysleli. Neexistujú žiadne údaje, ktoré by signalizovali recesiu. Naopak, očakávame pozitívny rok," uviedol šéf konfederácie talianskeho priemyslu Confindustria Carlo Bonomi.

Dôležité je, aby náklady na energiu naďalej nerástli, prijali sa správne opatrenia v oblasti priemyselnej politiky a výzvy ekologickej transformácie sa riešili na európskej úrovni, zdôraznil Bonomi.

Pre rast Talianska sú okrem spomalenia inflácie rozhodujúce ďalšie dva faktory. Prvým je realizácia reforiem plánovaných v národnom programe obnovy a druhým oživenie investícií. Na európskej úrovni je podľa Bonomiho potrebné reagovať na výzvu v oblasti konkurencieschopnosti, pričom poukázal na zákon o znižovaní inflácie v USA a tiež na Čínu.

"Požadujeme od vlády v Ríme, aby sa zamerala na investície, pretože konkurencieschopnosť je základom budúcnosti krajiny a európskeho kontinentu," uviedol Bonomi.