Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

TATRALIFT uviedol v Grénoble celosvetovú premiéru nového vozňa

Odpojiteľný vozeň Foto: Tatralift

Nový odpojiteľný vozeň predstavuje svojím prevedením technologickú novinku.

Grénoble 25. apríla (OTS) – Výrobca lanových dopravných zariadení TATRALIFT Kežmarok uviedol na medzinárodnej výstave Mountain Planet v Grénoble svetovú premiéru svojho nového vozňa. Slovenský producent sa chce týmto produktom uchádzať najmä o emócie spotrebiteľov.

„Dôležitým prvkom sa popri bezpečnosti stáva dizajn a moderné, často až štýlové prevedenie lanoviek, či vlekov. Jedenkrát cítiť, je viac ako stokrát vidieť alebo tisíc krát počuť. Vyvinuli sme úplne nový dizajn, ktorý ponúka spojenie technickej kvality a estetiky. Chceme turistom rozvíriť endorfíny,“ zdôrazňuje obchodný riaditeľ spoločnosti TATRALIFT Jozef Michna. TATRALIFT presadzuje podľa neho vo svojej novej stratégii silnú vizuálnu komunikáciu, pričom cieľom je ponúknuť zákazníkom novú generáciu horských dopravných zariadení.

Nový odpojiteľný vozeň predstavuje svojím prevedením technologickú novinku. Zaujímavosťou je napríklad tvar sedadiel a ochrana proti nepriaznivému počasiu v podobe otvárateľného krytu z poly karbonového materiálu tzv. „bublina“. „Táto novinka sa na výstave stretla s výrazne pozitívnym ohlasom zákazníkov. Rokovania o nových kontraktoch naznačujú, že obchodní partneri budú požadovať práve nový typ vozňa,“ informoval J. Michna.

Odpojiteľný vozeň
Foto: Tatralift


Spoločnosť TATRALIFT je renomovaným producentom lanových dopravných zariadení s dlhoročnou históriou a tradíciou. Od roku 1976 do konca roku 2013 spoločnosť vyrobila a do prevádzky odovzdala viac ako 1200 zariadení na Slovensku, v Česku, Poľsku, Maďarsku, Nemecku, Rusku, Bielorusku, Lotyšsku, Litve, Bulharsku, Rumunsku ale aj v Nórsku, Walese, Turecku, Francúzsku či v Iráne alebo v Číne.

Medzinárodná výstava výrobcov horských a terénnych zariadení Mountain Planet sa koná vo francúzskom Grénoble v dňoch 23. – 25.4. 2014. Ide o 40-ty ročník jedného z najvýznamnejších veľtrhov lyžiarskych lanoviek a vlekov na svete. Na celkovej výstavnej ploche 42 000 m2 sa predstavuje 750 vystavovateľov z 59 krajín. Počet návštevníkov výstavy sa odhaduje na úrovni 15 500.

Odpojiteľný vozeň
Foto: Tatralift