Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Tatranská: Titul efektívny používateľ modelu CAF získali ďalšie školy

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Radovan Stoklasa

S obdivom som sledovala stredné školy, ktorým nie je ľahostajné zlepšovanie aj napriek zložitej pandemickej situácii, ako aj fungovanie vzdelávania v týchto časoch, skonštatovala predsedníčka ÚNMS.

Bratislava 14. júla (TASR) – Ďalšie tri stredné školy získali titul efektívny používateľ modelu CAF. Informovala o tom predsedníčka Úradu pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo (ÚNMS) SR Katarína Surmíková Tatranská.

"Som veľmi rada, že sa nám podarilo do národného projektu zapojiť rôzne typy organizácií verejnej správy z celého Slovenska. S obdivom som sledovala stredné školy, ktorým nie je ľahostajné zlepšovanie aj napriek zložitej pandemickej situácii, ako aj fungovanie vzdelávania v týchto časoch. Teším sa z ich úspechu a v ďalšej etape zlepšovania im držím palce," skonštatovala predsedníčka ÚNMS.

CAF centrum bolo vytvorené v rámci národného projektu Zavádzanie a podpora manažérstva kvality v organizáciách verejnej správy, ktorý je podporený z Európskeho sociálneho fondu prostredníctvom operačného programu Efektívna verejná správa ako vzdelávacie, poradenské a konzultačné stredisko. Poskytuje podporu pri implementácii modelu CAF organizáciám verejnej správy, ktoré sa doň zapojili. Medzi zapojenými organizáciami boli aj stredné školy Stredná odborná škola Pruské, Stredná odborná škola obchodu a služieb Čadca a Stredná priemyselná škola elektrotechnická, Hálova 16 v Bratislave.

Úrad priblížil, že všetky tri stredné školy počas minulého roka implementovali model CAF, v rámci ktorého prešli samohodnotením, posúdením na mieste, nastavili a začali plniť akčný plán zlepšovania a na jar tohto roka absolvovali hodnotenie Externej spätnej väzby modelu CAF. Toto hodnotenie bolo vo všetkých troch prípadoch úspešné a školy získali európsky uznávaný titul Efektívny používateľ modelu CAF. Titul je platný dva roky.