Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

TAVOS vyhlasuje generálny pardon, potom pôjde po čiernych odberateľoch

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Spoločnosť chce dať možnosť potenciálnym zákazníkom, ktorí nemajú podpísanú zmluvu, aby sa prihlásili, a tak zlegalizovali ich čierny odber vody.

Piešťany 29. októbra (TASR) – Trnavská vodárenská spoločnosť (TAVOS) sa rozhodla udeliť na obdobie od 1. novembra do 31. decembra generálny pardon pre čiernych odberateľov vody a producentov odpadových vôd. Po tomto termíne ich však chce nekompromisne odhaľovať. Informuje o tom na svojej webovej stránke, o postupe rozhodlo predstavenstvo spoločnosti.

TAVOS chce dať možnosť potenciálnym zákazníkom, ktorí nemajú podpísanú zmluvu, ale napriek tomu odoberajú vodu či produkujú odpadové vody, aby sa prihlásili, a tak zlegalizovali ich čierny odber vody či napojenie sa na verejnú kanalizáciu. Spoločnosť upozornila, že akcia nie je represívna a je založená na dobrovoľnosti. "Zaručujeme anonymitu. V praxi to teda znamená, že sa pri prihlasovaní nebude dať identifikovať, či ide o nového zákazníka alebo čierneho odberateľa, ktorý chce odber pitnej vody zlegalizovať," uviedla spoločnosť. Tlačivo na prihlásenie sa je na webe spoločnosti.

"Po 31. decembri 2020 bude nasledovať represívna akcia s pracovným názvom TAVOS bez čiernych odberov," uvádza spoločnosť. Pôjde o nekompromisnú akciu zameranú na odhaľovanie čiernych odberateľov a producentov odpadových vôd. "Po zistení neoprávneného odberu vody či napojenia sa na verejnú kanalizáciu bude TAVOS voči takýmto osobám uplatňovať nielen nároky podľa zákona, ale bude sa obracať aj na orgány činné v trestnom konaní s trestnými oznámeniami pre podozrenie zo spáchania trestného činu krádeže. Podľa trestného zákona hrozí za krádež veci, ktorej odber podlieha spoplatneniu na základe osobitného predpisu, trest odňatia slobody až na dva roky," doplnil TAVOS.

Spoločnosť vykonáva svoju činnosť v 98 obciach okresov Piešťany, Trnava a Hlohovec, tiež Nové Mesto nad Váhom.