Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Terno rozširuje distribučné centrum o sklad s čerstvými potravinami

Ilustračné foto Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Po roku sa logistické centrum rozšírilo o sklad s čerstvými potravinami, vďaka čomu sa ušetria náklady na distribúciu.

Bratislava 22. septembra (Teraz.sk) – Spoločnosť TERNO realestate začala od druhej polovice roka 2019 výrazne expandovať. Narastajúci počet predajní Terno a KRAJ vyústil do prevádzky nového distribučného centra v Ivanke pri Dunaji. Po roku sa logistické centrum rozšírilo o sklad s čerstvými potravinami, vďaka čomu sa ušetria náklady na distribúciu, zefektívni sa celý logistický proces a ešte viac sa zlepší dostupnosť tovaru pre zákazníkov.

Minulý rok sa otvorila prvá časť nového distribučného centra. Išlo o sklad trvanlivých potravín, tzv. suchý sklad, s plochou 7119 m2, čo predstavuje kapacitu približne 6000 europaliet. Takmer po roku ho rozšírili aj o druhú časť – sklad s čerstvými potravinami, v rámci ktorého pribudne nová skladová plocha o rozlohe 4559 m2, čo predstavuje kapacitu 983 europaliet.

„Teší ma, že máme tovar pod jednou strechou. Vďaka tomu vieme maximálne zefektívniť distribúciu pre maloobchod i veľkoobchod, čím prispievame aj k šetreniu nákladov spojených s dopravou. Považujem to tiež za dôležitý krok na našej ceste k celoštátne fungujúcemu reťazcu. V nových moderných skladových priestoroch sme pripravení zvládnuť nielen organický, ale aj akvizičný rast,“ uviedol riaditeľ spoločnosti TERNO realestate Stanislav Čajka.

Nový sklad má na streche množstvo svetlíkov, vďaka čomu je v ňom dostatok denného svetla. LED osvetlenie sa tak počas dňa používa v minimálnej miere, čím sa šetrí spotreba elektrickej energie. Samozrejmosťou je i triedenie odpadu.

„Vzhľadom na náš cieľ byť celoslovensky pôsobiaci reťazec, je len otázka času, kedy podobná logistická platforma vyrastie niekde na strednom a východnom Slovensku. To je naša stratégia, termíny realizácie závisia od rýchlosti expanzie a situácie na trhu. Na západe Slovenska nás už zákazníci dobre poznajú a takúto pozíciu si chceme získať aj u zákazníkov v ostatných častiach krajiny,“ vysvetľuje Ľubomír Petrík, riaditeľ centrálnych služieb spomínanej spoločnosti.