Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Tesla by mohla v už v piatok oznámiť výstavbu závodu v Mexiku

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Mexiko 19. decembra (TASR) - Tesla by mohla v už v piatok (23. 12.) oznámiť výstavbu závodu v Mexiku, uviedol mexický denník Reforma. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Americký výrobca elektromobilov chce údajne postaviť novú gigatováreň v severomexickom štáte Nuevo León, pričom výška prvotnej investície by mala dosiahnuť 800 miliónov USD až 1 miliardu USD (754,9 milióna až 943,6 milióna eur).

Šéf Tesly Elon Musk navštívil štát Nuevo León, ktorý hraničí s Texasom, v októbri. Zdroj agentúry Reuters uviedol, že Musk sa vtedy stretol s guvernérom štátu Samuelom Garcíom a americkým veľvyslancom v Mexiku Kenom Salazarom.

Mexický závod by mal stáť na okraji mesta Monterrey a mal by začať produkovať komponenty pre aktuálne modely Tesly, uviedol denník Reforma. Neskôr by sa v ňom mohol začať vyrábať aj nový model Tesly s nižšími nákladmi v porovnaní s ostatnými závodmi koncernu.

Podľa agentúry Reuters nie je isté, či Tesla ohlási výstavbu mexického závodu ešte pred Vianocami, ak sa to nestane, malo by sa to stať v januári.

(1 EUR = 1,0598 USD)