Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Tesla otvára sieť nabíjacích staníc Supercharger pre General Motors

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Od budúceho roka budú mať majitelia áut General Motors prístup k približne 12.000 nabíjacím staniciam Tesly, uviedla vo štvrtok (8. 6.) najväčšia americká automobilka.

Detroit 9. júna (TASR) - Tesla otvára svoju sieť nabíjacích staníc Supercharger pre elektromobily konkurenčnej automobilky General Motors (GM). TASR o tom informuje na základe správ agentúr DPA a Reuters.

Od budúceho roka budú mať majitelia áut GM prístup k približne 12.000 nabíjacím staniciam Tesly, uviedla vo štvrtok (8. 6.) najväčšia americká automobilka. To znamená, že GM sa pripája k Fordu a takisto prijme severoamerický štandard Tesly pre nabíjanie elektromobilov.

Nabíjacia technológia spoločnosti Tesla sa tak stáva čoraz rozšírenejšou. Generálna riaditeľka GM Mary Barrová hovorila o kroku, ktorý by mohol priniesť jednotný štandard nabíjania v Severnej Amerike.

Šéf Tesly Elon Musk sa dohodol na podobnej spolupráci s druhým najväčším americkým výrobcom Ford v máji.

Partnerstvo medzi GM a Teslou sa stretlo s pozitívnym ohlasom investorov. Akcie oboch automobiliek na správu zareagovali výrazným posilnením v predĺženom obchodovaní.

Majitelia áut GM budú spočiatku potrebovať adaptér, aby sa mohli so svojimi elektromobilmi pripojiť k nabíjačke Supercharger. Od roku 2025 potom GM vybaví svoje nové vozidlá nabíjacím štandardom Tesly.