Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Tesla prepustí viac ako 10 % svojej globálnej pracovnej sily

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Tesla totiž zápasí so zhoršujúcim sa predajom.

Palo Alto 15. apríla (TASR) - Americký výrobca elektromobilov Tesla prepustí viac ako 10 % svojej globálnej pracovnej sily. Vyplýva to z interného e-mailu, ktorý v pondelok rozposlal generálny riaditeľ Elon Musk. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

Musk uviedol, že spoločnosť vykonala "dôkladnú revíziu organizácie". Výsledné rozhodnutie jej umožní, aby bola štíhlejšia a inovatívnejšia, čo prinesie ďalší "cyklus rastovej fázy". Dodal, že Tesla vyvíja "niektoré z najrevolučnejších technológií v oblasti automobilov, energetiky a umelej inteligencie" a vopred poďakoval zostávajúcim zamestnancom za "ťažkú prácu, ktorá je pred nimi".

Spravodajské weby Electrek a Business Insider s odvolaním sa na zamestnancov spoločnosti v pondelok uviedli, že Tesla sa údajne pripravuje na prepustenie až 20 % pracovnej sily. Výrobca elektromobilov zaznamenal totiž v 1. štvrťroku 2024 výrazný pokles predaja pre slabnúci dopyt a väčšiu a tvrdšiu konkurenciu v Číne, na jednom z jeho najväčších trhov.

Ku koncu roka 2023 mala Tesla 140.473 zamestnancov. Akcie automobilky tento rok stratili viac ako 31 % zo svojej hodnoty, k čomu prispeli aj slabé čísla za 1. štvrťrok.