Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Aj Slovnaft bude testovať svojich zamestnancov vo vlastnej réžii

Rafinéria akciovej spoločnosti Slovnaft v Bratislave Foto: TASR - Michal Svítok

Bratislavská rafinéria sa pripravila aj na možnosť, ak by testovanie preukázalo ochorenie COVID-19 u kritických zamestnancov výroby.

Bratislava 30. októbra (TASR) – Po Volkswagene Slovakia, Slovenských elektrárňach či Slovalcu v Žiari nad Hronom sa k testovaniu zamestnancov vo vlastnej réžii pridala aj petrochemická skupina Slovnaft. Zdravotníkov, ktorí budú odoberať vzorky, a ďalší podporný personál si Slovnaft zabezpečil sám, ako dobrovoľníci sa zapoja aj zamestnanci. Na priebeh testovania bude dohliadať zástupca ministerstva obrany, informoval v piatok hovorca spoločnosti Anton Molnár.

"Slovnaft zabezpečí testovanie pre všetkých zamestnancov z výrobnej zóny aj z administratívy, ktorí o to prejavia záujem," spresnil Molnár. Firma pripravila vo svojom areáli dve odberné miesta, pričom na jednom z nich sa budú testovať zamestnanci, ktorí počas víkendu pracujú, a na druhom odbernom mieste zvyšní zamestnanci. "Okrem toho bude vo Vlčom hrdle – v budove hlavnej jedálne Slovnaftu – jedno odberné miesto pre verejnosť. Spoločnosť ho pripravila v spolupráci s mestskou časťou Ružinov najmä pre obyvateľov žijúcich v blízkom okolí rafinérie," dodal Molnár.

Bratislavská rafinéria sa pripravila aj na možnosť, ak by testovanie preukázalo ochorenie COVID-19 u kritických zamestnancov výroby. Firma vytvorila záložné tímy, ktoré dokážu ďalej zabezpečiť prevádzku rafinérie.

Slovnaft má podľa hovorcu od začiatku pandémie nastavené prísne pravidlá v rafinérii aj v ďalších prevádzkach, ktoré majú zabrániť šíreniu nového koronavírusu. Spoločnosť priebežne testovala svojich zamestnancov na prítomnosť koronavírusu a od začiatku pandémie urobila viac ako 13.000 PCR testov. Zamestnanci, u ktorých bolo podozrenie na ochorenie COVID-19, sa priebežne stále testujú, aby sa zabránilo šíreniu ochorenia vo vnútri spoločnosti.