Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Slovenské železnice evidujú 81 pozitívne testovaných zamestnancov

Na snímke nová elektrická jednotka počas predstavenia 6. februára 2020 vo Vrútkoch. Ide o prvé vozidlo z 25 kusov, ktoré budú premávať na tratiach v Žilinskom a Trenčianskom samosprávnom kraji. Foto: TASR - Erika Ďurčová

o súčasných 5836 zamestnancov zostalo okrem pozitívne testovaných v domácej karanténe aj ďalších 30 zamestnancov, ktorí majú pozitívne testovanú osobu v spoločnej domácnosti.

Bratislava 2. novembra (TASR) – Železničný dopravca Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) eviduje 81 zamestnancov, ktorí mali počas víkendového celoplošného testovania pozitívny test na ochorenie COVID-19. Prevádzka spoločnosti nie je nijak ohrozená, informoval o tom v pondelok hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

Zo súčasných 5836 zamestnancov zostalo okrem pozitívne testovaných v domácej karanténe aj ďalších 30 zamestnancov, ktorí majú pozitívne testovanú osobu v spoločnej domácnosti. "Prevádzka ZSSK týmito práceneschopnosťami nie je nijako obmedzená. Percentuálne sme situáciu v spoločnosti po testovaní nevyhodnocovali, mnoho kolegov dnes pracuje z domu, svoj výsledok testovania nám ukazovať, pokiaľ nejdú priamo do práce medzi kolegov, nemusia," dodal Kováč.