Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Testovanie neovplyvní chod pobočiek viacerých bánk

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Klienti si môžu otváracie hodiny jednotlivých pobočiek bánk v mestách preveriť aj na webstránkach bánk.

Bratislava 23. októbra (TASR) – Pobočky viacerých bánk budú najbližší týždeň fungovať v štandardnom režime. Aj napriek tomu banky odporúčajú klientom, aby dodržiavali protiepidemické opatrenia a pokiaľ nepotrebujú pobočku nutne navštíviť, aby využívali elektronické bankovníctvo.

Nezmenený režim potvrdili viaceré banky. "Slovenská sporiteľňa necháva všetky svoje pobočky otvorené podľa štandardných otváracích hodín. Platí to aj na Orave a v Bardejove. Všetky digitálne kanály banky fungujú bez obmedzení, pobočky a bankomaty budú priebežne monitorované a zásobované dostatočnou hotovosťou," priblížila hovorkyňa sporiteľne Marta Cesnaková.

V štandardnom režime budú fungovať aj pobočky ČSOB banky. "Avšak pripravujeme sa na scenár, že fungovanie pobočiek v regiónoch, v ktorých sa v piatok a cez tento víkend realizuje plošné testovanie, môže byť následne dočasne obmedzené, respektíve môže byť niektorá z pobočiek dočasne zatvorená. Paralelne s tým máme pripravené scenáre ďalšieho postupu po celoslovenskom plošnom testovaní tak, aby boli pre klientov zabezpečené všetky potrebné služby spojené so správou ich financií," doplnila hovorkyňa ČSOB Anna Jamborová.

Ani VÚB zatiaľ neobmedzuje otváracie hodiny jednotlivých pobočiek, dostupnosť produktov a služieb. "Budeme sa snažiť udržať maximum pobočiek v štandardnom režime pre našich klientov. Navyše sme zvýšili hygienické a dezinfekčné opatrenia na pobočkách ešte nad štandard, ktorý sme mali doteraz. Situácia sa však dynamicky mení a po testovaní v Bardejove a na Orave ju budeme opätovne prehodnocovať," priblížila PR manažérka banky Lucia Luptáková s tým, že banka tiež klientom odporúča čo najviac využívať elektronické kanály.

Pobočky Tatra banky budú otvorené v štandardnom pracovnom režime s výnimkou 26. októbra až 30. októbra 2020, keď budú skrátené otváracie hodiny pobočiek v nákupných centrách. Otvorené budú od 10. hodiny do 18. hodiny. "Dňa 31. októbra 2020 budú všetky pobočky v nákupných centrách zatvorené," uviedla hovorkyňa Tatra banky Zuzana Žiaranová.

Klienti si môžu otváracie hodiny jednotlivých pobočiek bánk v mestách preveriť aj na webstránkach bánk. "Aktualizované informácie o pobočkách a ich otváracích hodinách, respektíve prípadnom dočasnom zatvorení pobočky, nájdu klienti vždy na našej webovej stránke. Klientov vyzývame, aby rešpektovali pokyny a nariadenia zo strany štátu, pri návšteve pobočky rešpektovali pokyny pracovníkov týkajúce sa rozstupov, používania rúšok a dezinfekcie," doplnila Jamborová.

Rovnaké odporúčanie má pre nich aj Slovenská sporiteľňa, pretože z dôvodu pandémie môže dôjsť k individuálnym úpravám otváracích hodín. "Banka súčasne reguluje počet osôb, ktoré sa môžu nachádzať v pobočkách v zmysle platných nariadení. Vďaka internetu a telefónu je v súčasnosti možné bezpečne vybaviť veľké množstvo bankových služieb kedykoľvek z domu," uviedla Cesnaková.