Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Okresný úrad v Trnave distribuuje testy pre zamestnávateľov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Roman Hanc

Testov na zabezpečenie testovania pre zamestnávateľov po dodaní od ministerstva vnútra je aktuálne dostatok.

Trnava 22. januára (TASR) – Okresný úrad Trnava je pripravený uspokojiť žiadosti zamestnávateľov na testovanie zamestnancov na ochorenie COVID-19 do celkovej výšky 30 000 kusov testov.

OÚ je príslušný distribúciou testov pre jednotlivé okresy Trnavského samosprávneho kraja, TASR o tom informoval vedúci odboru krízového riadenia OÚ Stanislav Krištofík. Testy sú už priebežne vydávané na základe požiadaviek.

„Pre OÚ Hlohovec a Dunajská Streda je to po 6000 kusov, pre OÚ Senica, Skalica a Piešťany po 1500 kusov, OÚ Galanta 3500 kusov a na OÚ Trnava je k dispozícii 10 000 testov," uviedol Krištofík.

O testovanie po vlastnej linke prejavila podľa jeho informácií záujem trnavská automobilka Stellantis (predtým Groupe PSA Slovakia), kam bolo vydaných 4000 testov a ešte bude ďalších 6000.

„Pre Amazon v Seredi je určených 3500 testov na testovanie zamestnancov, spoločnosť Bekaert mala v Hlohovci záujem o 1600 kusov a pre prevádzku v Sládkovičove o ďalších 900 kusov. Saneca Hlohovec plánuje otestovať 1800 osôb, Slovenské cukrovary Sereď 400 ľudí. Testov na zabezpečenie testovania pre zamestnávateľov po dodaní od ministerstva vnútra je aktuálne dostatok," dodal Krištofík.