Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

V trnavskej automobilke Stellantis otestovali 2439 ľudí

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Spojením skupiny Fiat Chrysler Automobiles a skupiny Groupe PSA, ktorej súčasťou je aj trnavská automobilka, vznikla 16. januára 2021 nová spoločnosť Stellantis.

Trnava 23. februára (TASR) - Testovanie antigénovými testami na odbernom mieste trnavskej automobilky Stellantis pokračovalo aj uplynulý víkend, od piatka (19. 2.) do pondelka (22. 2.) bolo spolu otestovaných 2439 zamestnancov výrobného centra a pracovníkov externých spoločností so sídlom v automobilke. Z toho pozitívnych bolo celkovo 19 osôb, ktoré okamžite nastúpili do karantény. Informoval o tom hovorca závodu Peter Švec.

"Miera pozitivity u samotných zamestnancov automobilky bola 0,64 percenta. Celková miera pozitivity vrátane zamestnancov dodávateľských firiem na pôde automobilky dosiahla 0,78 percenta. Testovanie v priestoroch automobilky prebiehalo v koordinácii s mestom Trnava a Okresným úradom Trnava," uviedol hovorca.

Spojením skupiny Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a skupiny Groupe PSA, ktorej súčasťou je aj trnavská automobilka, vznikla 16. januára 2021 nová spoločnosť Stellantis.