Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Ekonomika

The Riverside Company má záujem o ďalšie slovenské podniky

Firma má 20 pobočiek po celom svete a zameriava sa na akvizície rastových podnikov s hodnotou do 200 miliónov eur.

Bratislava 30.mája (TASR) - Nadnárodná private equity spoločnosť The Riverside Company má záujem o vstup do viacerých slovenských a českých firiem.

Doteraz investovala napríklad do výrobcu farieb a lakov, firmy Primalex, či do vydavateľstva Computer Press (t.č. vydavateľ odbornej literatúry a prevádzkovateľ IT a komunikačných portálov Živě.cz/.sk a Mobilmania.cz/.sk v ČR a SR). Vstúpila tiež do niekoľkých firiem v Poľsku a Maďarsku.

Firma má 20 pobočiek po celom svete a zameriava sa na akvizície rastových podnikov s hodnotou do 200 miliónov eur. V súčasnosti má v portfóliu 75 spoločností vrátane jedného z TOP svetových výrobcov oblečenia pre vodné športy, firmu Arena. Celkovo spravuje majetok v hodnote viac ako 2,5 miliardy eur.

Novým prezidentom private equity skupiny so zameraním na malé a stredné podniky, The Riverside Company, sa stal Jamie Kiggen.

"Ako vedúca svetová private equity firma so zameraním na malé a stredné podniky rástli nároky a my sme pociťovali potrebu priviesť prezidenta z vonkajšieho prostredia. Sme si istí, že Jamie Kiggen pomôže posunúť Riverside do ďalšej úspešnej etapy jej pôsobenia," komentoval menovanie riaditeľ Riverside Stewart Kohl.