Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

ThyssenKrupp a Tata dostali súhlas na zlúčenie oceliarskych divízií

Na archívnej snímke koncern ThyssenKrupp v nemeckom Rottwelli. Foto: TASR/AP

Bruselský úrad na ochranu hospodárskej súťaže sa začal zaoberať návrhom na zlúčenie oceliarskych divízií spoločností vlani v októbri.

Brusel 2. apríla (TASR) - Nemecký koncern ThyssenKrupp a indický hutnícky koncern Tata získali od úradu na ochranu hospodárskej súťaže EÚ predbežný súhlas na zlúčenie svojich oceliarskych divízií. DPA informovala, že správa z Bruselu prišla v noci na utorok. Podrobnosti o rozhodnutí úradu nie sú zatiaľ známe.

Dokončenie celého schvaľovacieho procesu by sa malo skončiť v júni. Podľa predchádzajúcich informácií by mal konečný verdikt padnúť do polovice mája.

Bruselský úrad na ochranu hospodárskej súťaže sa začal zaoberať návrhom na zlúčenie oceliarskych divízií spoločností vlani v októbri. Medzičasom sa objavili jeho námietky, že spojením divízií by mohlo dôjsť k ohrozeniu dodávok ocele pre automobilový priemysel.

Úrad má zvyčajne na rozhodnutie o fúzií 90 pracovných dní. V tomto prípade sa však lehota na konečné rozhodnutie nedodržala, lebo úrad nedostal včas všetky potrebné podklady.

Zlúčenie výroby ocele koncernov je pre ThyssenKrupp kľúčové, aby mohol uskutočniť svoju celkovú organizačnú prestavbu.