Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Thyssenkrupp rokuje o ďalšom znížení počtu pracovných miest

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Skupina pritom už v rámci prebiehajúceho programu úspor ruší 6000 pracovných miest.

Frankfurt nad Mohanom 13. augusta (TASR) - Nemecký priemyselný konglomerát Thyssenkrupp vo štvrtok oznámil, že rokuje o ďalšom znížení počtu pracovných miest. Dôvodom je pandémia nového koronavírusu, ktorá mu uštedrila ďalší úder v čase, keď už zápasí s problémami.

Finančný riaditeľ Klaus Keysberg v priebehu diskusie s novinármi o výsledkoch za 3. štvrťrok finančného roka 2019/2020 potvrdil, že prebiehajú rokovania o rušení ďalších miest, ale ďalšie podrobnosti neuviedol.

Skupina pritom už v rámci prebiehajúceho programu úspor ruší 6000 pracovných miest.

Konglomerát, ktorý vyrába takmer všetko, od autokomponentov až po ponorky, už predtým informoval, že za 3. štvrťrok súčasného obchodného roka očakáva ďalšie zhoršenie výsledkov. V 2. kvartáli (od januára do konca marca 2020) zaznamenal totiž čistú stratu 948 miliónov eur, čo bol strmý nárast oproti strate 173 miliónov eur v rovnakom období predchádzajúceho obchodného roka.

Na konci júla Thyssenkrupp predal svoju divíziu výťahov za 17,2 miliardy eur konzorciu súkromných investorov zahrňujúcich firmy Advent, Cinven a RAG-Stiftung.