Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Tipos počas Vianoc obmedzí prevádzku lotérií a internetovej herne

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Na Silvestra, na Nový rok a v nasledujúcich dňoch nového roka bude štandardná doba prevádzky všetkých lotérií a hier.

Bratislava 20. decembra (TASR) – Štátna lotériová spoločnosť Tipos na Štedrý deň a ani na Prvý sviatok vianočný zo zákona neprijíma stávky, nežrebuje a ani nevypláca výhry. Výnimku má pravidelne len medzinárodná lotéria Eurojackpot. V tomto roku však Tipos obmedzí aj dostupnosť internetového portálu eTIPOS.sk, uviedla v pondelok spoločnosť.

Vypnutím internetovej herne budú služby obmedzené nad rámec zákona. „Spoločnosť Tipos sa pre tento krok rozhodla v rámci podpory stratégie zodpovedného hrania,“ ozrejmila hovorkyňa spoločnosti Ivana Skokanová. Výnimku bude mať podľa Skokanovej len žrebovanie lotérie Eurojackpot a doplnkovej hry Eurojackpot Joker, pri ktorých je lotériová spoločnosť viazaná medzinárodnými pravidlami. „Hráči si môžu v piatok (24. 12.) staviť na čísla Eurojackpotu na tých predajných miestach Tiposu, ktoré budú v tento deň otvorené. Pre túto hru bude možné v piatok uzatvoriť aj stávky prostredníctvom internetu a SMS,“ spresnila Skokanová.

Počas 24. a 25. decembra budú tento rok vypnuté aj internetové hry, ktoré spoločnosť prevádzkuje v súlade so zákonom o hazardných hrách. „Tipos má záujem, aby hráči a fanúšikovia internetovej zábavy strávili sviatočný čas plnohodnotne, v kruhu rodiny a blízkych. Zároveň tak chceme vyjadriť istú mieru zodpovednosti nad rámec našich povinností, ktoré nám určujú záväzky v programe zodpovedného hrania,“ vysvetlila hovorkyňa.

Druhý sviatok vianočný (26. 12.) pripadne na nedeľu. V tento deň bude podľa Skokanovej štandardná doba prevádzky, čiže bude možné vykonávať všetky transakcie - príjem stávok, overovanie a výplatu výhier v číselných lotériách, ako aj predaj a výplatu výhier žrebov. Dodala, že v nedeľu sa uskutoční žrebovanie výherných čísel pre všetky lotérie, ktoré sa v ten deň štandardne žrebujú. Zo soboty na nedeľu bude výnimočne presunuté aj žrebovanie výherných čísel pre hru Euromilióny. Vyžrebované bude aj výherné šesťčíslie pre doplnkovú hru Euromilióny Joker. Internetové hry a tipovanie prostredníctvom SMS budú bez obmedzení.

Na Silvestra, na Nový rok a v nasledujúcich dňoch nového roka bude štandardná doba prevádzky všetkých lotérií a hier. Bude umožnený aj predaj a overovanie stieracích žrebov a uskutoční sa zvyčajné žrebovanie číselných lotérií. Internetové hry a tipovanie prostredníctvom SMS budú bez obmedzení.