Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Tornaľa má podmienku, vytvoriť pracovné miesta v priemyselnom parku

Požiadala preto zastupiteľstvo, aby dali ako ďalšie kritérium pri výbere podnikateľského subjektu do priemyselného parku počet vytvorených pracovných miest.

Tornaľa 14. februára (TASR) - K rokovaniu so záujemcami o prenájme druhej haly hnedého priemyselného parku v Tornali zaviazali dnes poslanci mestského zastupiteľstva primátorku mesta. Ako Anna Szögedi potvrdila pre TASR, doteraz prejavili záujem tri podnikateľské subjekty, no jeden už odstúpil, pretože našiel vhodnejšiu lokalitu.

Tornaľa ponúka v hnedom priemyselnom parku ešte jednu výrobnú halu. Priestory sú už rekonštruované, peniaze na ich opravu získalo mesto zo zdrojov Európskej únie. "Jeden so záujemcov nám avizoval, že sa mu zdá vysoké nájomné. Túto vec sme ale konzultovali s agentúrou SARIO, máme tam znalecký posudok, ktorí určuje najnižšiu sumu. V našom prípade je to 4.800 eur mesačne za halu," priblížila Szögedi.

Požiadala preto zastupiteľstvo, aby dali ako ďalšie kritérium pri výbere podnikateľského subjektu do priemyselného parku počet vytvorených pracovných miest. Poslanci s tým súhlasili a rokovania preto môžu pokračovať budúci týždeň. "Myslím si, že aktuálne dve ponuky sú reálne a čoskoro obsadíme aj druhú halu priemyselného parku," dodala primátorka.