Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Na trati medzi Nitrou a Lužiankami bude obmedzená železničná doprava

Ilustračné foto Foto: TASR - archív

V úseku bude zabezpečená náhradná autobusová doprava.

Nitra 19. októbra (TASR) – Na železničnej trati medzi Nitrou a Lužiankami dôjde k obmedzeniu dopravy. Dôvodom je oprava štvorkoľajného železničného priecestia v stanici Nitra, ktorú budú realizovať Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Ako informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková, výluka bude na trati od 20. do 22. októbra a neskôr od 27. do 28. októbra. V úseku bude zabezpečená náhradná autobusová doprava.

Rekonštrukcia priecestia bude zahŕňať výmenu koľajového roštu, výmenu štrkového lôžka, úpravu geometrickej polohy koľaje a rekonštrukciu priecestnej konštrukcie s následným vyasfaltovaním priecestia. Dôvodom opráv je zhoršujúci sa stav železničného zvršku a povrchu priecestia, práce budú ŽSR realizovať z vlastných zdrojov.

„Cestujúcich prosíme o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým dochádza v dôsledku opravných prác a zároveň apelujeme na zvýšenú pozornosť pri sledovaní oznamov a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach,“ doplnila Pavliková.