Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

Trenčiansky kraj chce obnoviť sálu kultúrneho centra v Prievidzi

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavel Neubauer

Celkové oprávnené výdavky projektu predstavujú 210.526 eur. Z IROP bude TSK žiadať nenávratný finančný príspevok vo výške 200.000 eur.

Prievidza 23. novembra (TASR) - Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) chce zabezpečiť rekonštrukciu polyfunkčnej sály v Regionálnom kultúrnom centre (RKC) v Prievidzi. Investícia za viac ako 210.000 eur počíta i s modernizáciou vybavenia, krajská samospráva ju chce financovať z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP). Podanie žiadosti odobrili krajskí poslanci na svojom rokovaní v pondelok.

"Zámerom projektu je prostredníctvom úpravy polyfunkčnej sály a priľahlých priestorov RKC v Prievidzi vytvoriť moderný, funkčný, variabilný a esteticky pôsobiaci priestor, poskytujúci primerané priestorové, technické a hygienické podmienky účinkujúcim i divákom pri všetkých typoch kultúrno-spoločenských podujatí," načrtla krajská samospráva.

Projekt počíta so zväčšením priestoru demontážou nepotrebných priečok a sadrokartónového stropu, zlepšením akustických parametrov priestoru a jeho estetickým zjednotením prostredníctvom výmeny zvukovo netesniacich dverí, výmeny funkčne i esteticky nevyhovujúcej podlahy a novým akusticky i esteticky vyhovujúcim riešením steny sály susediacej s knižnicou. Financie chce TSK využiť i na vybavenie sály závesným systémom, rekonštrukciu osvetlenia, nákup akustického klavíra, multifunkčného systému viacúrovňového riešenia podlahy javiska a hľadiska, mobiliáru i vybavenia na ochranu proti ochoreniu COVID-19.

Celkové oprávnené výdavky projektu predstavujú 210.526 eur. Z IROP bude TSK žiadať nenávratný finančný príspevok vo výške 200.000 eur.