Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Trenčín získa príspevok 81.320 eur na energetický audit 15 budov

Trenčín, archívne foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Energetický audit sa uskutoční do 13 mesiacov od podpisu zmluvy o poskytnutí nenávratného finančného príspevku, uviedla Ságová.

Trenčín 9. augusta (TASR) - Mesto Trenčín dostane prostredníctvom Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry nenávratný finančný príspevok vo výške 81.320 eur na energetický audit 15 budov. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Erika Ságová.

Doplnila, že mesto uspelo s projektom v rámci operačného programu Kvalita životného prostredia. "Úspešný projekt má názov 'Rozvoj energetických služieb – zníženie energetickej náročnosti objektov/budov v meste Trenčín'. Za celkové náklady 85.600 eur, z ktorých 4280 eur zaplatí mesto z vlastných zdrojov, dá mesto vypracovať energetický audit 15 budov. Výsledkom budú návrhy opatrení energetickej efektívnosti," uviedla Ságová.

Celková plocha mestských objektov, ktoré podstúpia audit je 34.927 metrov štvorcových (m2). "Ide o krytú plaváreň, základné školy na Východnej a Kubranskej ulici, sociálne zariadenie na Lavičkovej ulici, materské školy na uliciach Švermova, Soblahovská, Považská, Niva, Stromová, Medňanského, Legionárska, Na dolinách a Pri parku. Ďalej ide o objekt Kultúrneho strediska Kubra a budovu Mestského hospodárstva a správy lesov.

"Energetický audit sa uskutoční do 13 mesiacov od podpisu zmluvy o poskytnutí nenávratného finančného príspevku," dodala Ságová.