Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Tripartita odobrila zákon o verejnom obstarávaní

Na archívnej snímke minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Na záver tripartita rokovala aj o pripravenosti štátu a štátnej pomoci pre podniky s ohľadom na očakávanú tretiu vlnu pandémie.

Bratislava 28. júna (TASR) - Sociálni partneri odobrili zákon o verejnom obstarávaní na ôsmom rokovaní Hospodárskej a sociálnej rady (HSR). Odporúčajú tak jeho posunutie do ďalšieho legislatívneho procesu. Informoval o tom tlačový odbor rezortu práce v pondelok po ukončení rokovania. Rezort podotkol, že väčšina pripomienok sociálnych partnerov bola do zákona zapracovaná.

Naopak, sociálni partneri sa zhodli, že pre jednotlivé pripomienky návrh zmeny zákona o organizácii činnosti vlády a organizácii ústrednej štátnej správy opätovne prerokujú na najbližšom augustovom rokovaní tripartity.

"V úvode rokovania sociálni partneri konsenzuálne schválili doplnenie programu rokovania o návrh zákona o elektronických komunikáciách z dielne Ministerstva dopravy a výstavby SR," dodal tlačový odbor ministerstva.

Na záver tripartita rokovala aj o pripravenosti štátu a štátnej pomoci pre podniky s ohľadom na očakávanú tretiu vlnu pandémie. Predmetom diskusie bola aj pripravovaná novela Zákonníka práce a zákon o podpore v čase skrátenej práce.

Rezort podotkol, že prvýkrát na pôde tripartity jej predseda minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) privítal aj zástupcu Spoločných odborov Slovenska. Krajniak počas rokovania tiež pripomenul predsedovi Rady Odborového zväzu (OZ) KOVO Emilovi Machynovi, že je pripravený rokovať s ním aj osobne.