Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Triptych Bankside, prvý projekt JTRE v Londýne, dosiahol plnú výšku

Juraj Marko, výkonný riaditeľ JTRE London (vľavo) a Pavel Pelikán, výkonný riaditeľ JTRE, počas oslavy dosiahnutia najvyššieho bodu stavby (Topping out ceremony) Foto: JTRE

Jeden z najvýraznejších developmentov v centrálnom Londýne dosiahol svoj najvyšší bod.

Londýn/Bratislava 20. septembra (OTS) - Prvý londýnsky projekt JTRE, Triptych Bankside, má dokončenú hrubú stavbu aj tretej, najvyššej veže s 19 podlažiami. Multifunkčný komplex s celkovou komerčnou hodnotou 400 miliónov libier prinesie 169 bytov, viac ako 5 600 štvorcových metrov kancelárií najvyššej kategórie, 1 350 štvorcových metrov obchodných plôch a priestory pre kultúru. Dokončenie je plánované v roku 2022.



Triptych Bankside navrhnutý medzinárodne uznávaným architektonickým štúdiom Squire & Partners je situovaný na prestížnej adrese 185 Park Street v srdci živej kultúrnej štvrte South Bank, hneď vedľa galérie Tate Modern a v pešej dostupnosti divadla Shakespeare's Globe Theatre, trhoviska Borough Market s vychytenou kulinárskou ponukou, stanice metra London Bridge a mosta Millennium Bridge. Ide o prvý projekt pobočky JTRE London založenej developerskou spoločnosťou J&T REAL ESTATE (JTRE) v septembri 2019.



Teší nás, že môžeme priniesť takýto inšpiratívny projekt do jednej z najatraktívnejších a najvyhľadávanejších lokalít Londýna. Veže ponúkajú nádherné výhľady na panorámu metropoly od Temže a Katedrály St. Paul's až po finančné centrum City of London. Našim cieľom je vždy vytvárať projekty s inšpiratívnou architektúrou, ktoré obohatia lokalitu a prinášajú celé spektrum atraktívnych možností pre obyvateľov a nájomníkov,“ hovorí Pavel Pelikán, výkonný riaditeľ JTRE.



Budovy ponúkajú terasy s nerušenými výhľadmi, 24-hodinovú recepciu, privátne salóniky, hernú miestnosť, priestory pre šport, súkromné 14-miestne kino, oddychové záhrady a 46 parkovacích miest. Na rastúcu potrebu flexibilnej práce reaguje co-working s plug-and-play pracovnými stanicami a so super rýchlym internetovým pripojením.



Deväťpodlažná administratívna budova bude spĺňať kritériá ekologickej certifikácie BREEAM na úrovni Excellent. Vrchné tri podlažia ponúknu úžasné výhľady na mesto z terás a vďaka zaskleniu v celej výške budú mať dostatok denného svetla. Nájomcovia budú môcť využiť služby concierge, kaviareň, miestnosť pre bicykle, sprchy a šatne.



Dopyt po bytoch aj komerčných priestoroch je silný, čo odzrkadľuje jedinečnosť nášho projektu. Showroom onedlho ponúkne záujemcom príležitosť pozrieť si zblízka obrovské množstvo benefitov, ktoré prinesie bývanie a práca v Triptychu. Okrem toho zariaďujeme tri vzorové byty, ktoré otvoríme na budúci mesiac. Každý záujemca si tak bude môcť pozrieť kvalitu vyhotovenia interiérov spolu s výrazným dizajnom exteriéru inšpirovaným tokom Temže,“ vysvetľuje Juraj Marko, výkonný riaditeľ JTRE London.

Názov Triptych Bankside odkazuje na umelecké dielo zložené z troch častí, podobne ako tri veže
so zvlnenými organickými fasádami tvoriace projekt. Dokončenie hrubej stavby si doteraz vyžiadalo 215-tisíc osobo-hodín a obsahuje 20-tisíc kubických metrov betónu a 2 700 ton oceľovej výstuže.



O JTRE:
Spoločnosť pôsobí na trhu nehnuteľností od roku 1996. Vďaka rozsahu a kvalite realizovaných projektov patrí medzi lídrov v oblasti realitného developmentu na Slovensku. Realizuje kancelárske, rezidenčné, hotelové, priemyselné, obchodné a polyfunkčné projekty, pričom ako jediný developer buduje celé mestské štvrte na území Bratislavy. Najvýznamnejšou súčasnou realizáciou je nábrežná štvrť Eurovea City s rozšírením obľúbeného nákupného centra a prvým slovenským mrakodrapom Eurovea Tower. K zrealizovaným projektom patria najvyššie obytné veže na Slovensku Panorama Towers, mestské štvrte River Park a Zuckermandel pod Bratislavským hradom, rezidenčné projekty Fuxova, Karloveské rameno, Zelené terasy Devín, administratívny komplex Westend, budovy Pribinova 19 či Landererova 12. Vo výstavbe je aj projekt Klingerka s bývaním a kanceláriami a rozšírenie nákupného centra Eperia v Prešove. V Londýne JTRE realizuje svoj prvý projekt Triptych Bankside.