Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Trnava zverejnila víťaza súťaže revitalizácie verejných priestranstiev

Na archívnej snímke mestská veža a Trojičné námestie v Trnave v utorok 2. júna 2020. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Predpokladané investičné náklady na realizáciu stavby sú vo výške 1,25 milióna eur bez DPH.

Trnava 3. januára (TASR) – Mesto Trnava zverejnilo víťaza architektonickej súťaže Revitalizácia verejných priestranstiev v rámci obytného súboru Tehelná.

Predmetom súťaže bolo nájsť najvhodnejší návrh obnovy verejných priestranstiev obytného súboru Tehelná v zhode s koncepciou a stratégiou rozvoja mesta. "Po úvodnom kole plánovania, keď sme prostredníctvom prieskumu zisťovali požiadavky obyvateľov týchto vnútroblokov, máme za sebou aj druhý dôležitý krok, ktorým bola architektonická súťaž. Víťazom gratulujeme a tešíme sa na spoluprácu na ďalšej obnove verejných priestorov," uviedol primátor mesta Peter Bročka na sociálnej sieti.

Predpokladané investičné náklady na realizáciu stavby sú vo výške 1,25 milióna eur bez DPH. O výsledku súťaže rozhodovala päťčlenná porota. Víťazom súťaže sa stala spoločnosť Duma-living Gardens v spolupráci s architektom Ľudovítom Urbanom.

"Návrh je vypracovaný vo vysokej podrobnosti. Okrem pedantného riešenia vnútra troch dvorov prichádza s kladne prijatým názorom aj na priestory v okolí blokov. Oživuje ulicu, rieši zostatkové nárožné plochy formou spoločných pobytových pocket parkov a piazzetty. V návrhu vzniká hodnotné prostredie z hľadiska naplnenia požiadaviek získaných od miestnych obyvateľov v prieskume, ale aj z hľadiska biodiverzity. Štandard riešenia verejných priestorov je považovaný za aktuálny a adekvátny miestu," uvádza sa v zdôvodnení výsledkov súťaže.