Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Tržby aj zisk Campari v 1. polroku prudko vzrástli

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Veríme, že sa ešte zvýši silná dynamika našich značiek, podporovaných neustálymi investíciami do marketingu, uviedol šéf koncernu Bob Kunze-Concewitz.

Miláno 27. júla (TASR) - Tržby talianskeho výrobcu alkoholických nápojov Campari v 1. polroku 2021 prvýkrát prekonali hranicu 1 miliardu eur. Zisk vzrástol o viac než 100 %. Koncern výrazne profitoval z otvárania gastronómie po dlhom lockdowne spôsobenom pandémiou.

Tržby za prvých 6 mesiacov medziročne stúpli o 37,1 % na 1,08 miliardy eur. Čistý zisk vyskočil o 101,9 % na 156,8 miliardy eur.

"Aj napriek neistote týkajúcej sa šírenia variantov nového koronavírusu a potenciálneho obnovenia reštriktívnych opatrení sme optimistickí a veríme, že sa ešte zvýši silná dynamika našich značiek, podporovaných neustálymi investíciami do marketingu," uviedol šéf koncernu Bob Kunze-Concewitz.

Campari tento rok oslávilo 20. výročie vstupu na burzu (6. júla 2001). Odvtedy sa hodnota koncernu zvýšila 15-násobne. Jeho trhová kapitalizácia aktuálne predstavuje 13 miliárd eur. Po zverejnení výsledkov sa akcia Campari na milánskej burze posilnila o 4,4 % na 11,93 eura.