Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Tržby módneho domu Ralph Lauren vzrástli, prekonali očakávania

Módny návrhár Ralph Lauren ďakuje publiku po prehliadke kreácii z jesennej kolekcie svojej značky v rámci týždňa módy v americkom New Yorku. Foto: TASR/AP

Náklady však zasiahli do vývoja zisku. Ten dosiahol za 1. kvartál 123,4 milióna USD. V rovnakom období minulého roka zaznamenala spoločnosť čistý zisk 164,7 milióna USD.

New York 9. augusta (TASR) - Módny dom Ralph Lauren oznámil za 1. štvrťrok rast tržieb o 8 %, k čomu prispel pokračujúci záujem spotrebiteľov o drahšie odevy a doplnky. Spoločnosť zároveň prekonala očakávania trhov. Informovali o tom agentúra Reuters a server RTTNews.

Módny dom v utorok oznámil, že za 1. kvartál obchodného roka 2022/2023, čo znamená trojmesačné obdobie do 2. júla, dosiahli jeho tržby 1,49 miliardy USD (1,46 miliardy eur). V rovnakom období predchádzajúceho obchodného roka tržby spoločnosti predstavovali 1,38 miliardy USD.

Výsledky prekonali očakávania analytikov. Tí počítali s rastom tržieb, očakávali však, že sa zvýšia iba na 1,41 miliardy USD. Tržby spoločnosti zlepšil najmä pokračujúci dopyt bohatých zákazníkov, najmä z USA a Európy, po drahších odevoch a doplnkoch.

Náklady však zasiahli do vývoja zisku. Ten dosiahol za 1. kvartál 123,4 milióna USD. V rovnakom období minulého roka zaznamenala spoločnosť čistý zisk 164,7 milióna USD.

Bez započítania mimoriadnych položiek dosiahol upravený zisk spoločnosti Ralph Lauren 134,6 milióna USD, čo na akciu predstavuje 1,88 USD. Aj v tomto ukazovateli spoločnosť prekonala očakávania, keď analytici počítali s upraveným ziskom na akciu na úrovni 1,72 USD.

(1 EUR = 1,0199 USD)