Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Tržby skupiny Ikea v uplynulom fiškálnom roku vzrástli

Na snímke otvorenie obchodného domu Ikea vyhradeným koridorom počas jeho znovuotvorenia v Bratislave 6. mája 2020. Foto: TASR - Jaroslav Novák

V minulom fiškálnom roku 2020 musela Ikea pre pandémiu dočasne uzavrieť 75 % svojich predajní nábytku a zaznamenala pokles tržieb.

Štokholm 14. októbra (TASR) - Nábytkársky koncern Ikea sa zotavil z koronakrízy aj vďaka vysokým online predajom.

Tržby švédskej spoločnosti v uplynulom fiškálnom roku 2021 (do 31. augusta) stúpli o 6,3 % na 37,4 miliardy eur, uviedla vo štvrtok skupina Ingka, ktorá je najväčším prevádzkovateľom obchodov značky Ikea.

Podiel online predaja počas roka vyskočil z 18 % na 30 %. "Som skutočne hrdý na minuloročné výsledky," uviedol šéf Ingka Jesper Brodin. Dodal, že skupina bude naďalej investovať do inovácií, expanzie a udržateľnosti.

V minulom fiškálnom roku 2020 musela Ikea pre pandémiu dočasne uzavrieť 75 % svojich predajní nábytku a zaznamenala pokles tržieb.

Ingka je najväčším svetovým prevádzkovateľom obchodov Ikea, ale nie jediným. Všetci prevádzkovatelia obchodov Ikea zaznamenali vo fiškálnom roku 2021 celkové tržby 41,9 miliardy eur po 39,6 miliardy eur vo fiškálnom roku 2020, uviedol poskytovateľ licencií Inter Ikea Systems.