Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Tržby Twitteru v 2. kvartáli nečakane klesli, vykázal stratu

Na archívnej snímke z 25. apríla 2022 logo americkej sociálnej siete Twitter sa zobrazilo na digitálnom zariadení v americkom meste San Diego. Foto: TASR/AP

Bez započítania položiek mal Twitter upravenú stratu 8 centov na akciu, zatiaľ čo analytici mu predpovedali upravený zisk 14 centov na akciu.

San Francisco 22. júla (TASR) – Americká sociálna sieť Twitter v piatok oznámila prekvapujúci pokles tržieb v 2. štvrťroku 2022 a vykázala stratu. Pripísala to tvrdej konkurencii zo strany spoločností Apple a TikTok na slabnúcom reklamnom trhu. Okrem toho vedie právny spor s Elonom Muskom, ktorý odstúpil od kúpy Twitteru za 44 miliárd USD (43,14 miliardy eur). TASR o tom informuje na základe správ Reuters a CNBC.

Tržby Twitteru v 2. štvrťroku klesli na 1,18 miliardy USD z 1,19 miliardy USD v rovnakom období predchádzajúceho roka. Analytici, ktorých oslovila spoločnosť Refinitiv, pritom očakávali, že stúpnu na 1,32 miliardy USD.

Tržby z reklamy v sledovanom období vzrástli len o 2 % na 1,08 miliardy USD.

Sociálna sieť tak vykázala za 3. kvartál stratu 270,01 milióna alebo 35 centov na akciu po zisku 65,65 milióna USD alebo 8 centov/akcia v rovnakom období minulého roka.

Bez započítania položiek mal Twitter upravenú stratu 8 centov na akciu, zatiaľ čo analytici mu predpovedali upravený zisk 14 centov na akciu.

Twitter čiastočne obvinil z poklesu príjmov protivetry v reklamnom priemysle, ktoré sú spojené so širším náročným makroekonomickým prostredím, ako aj "neistotou súvisiacou s pripravovanou akvizíciou Twitteru spoločnosťou Elona Muska".

Twitter zažaloval Muska, ktorý upustil od ponuky na kúpu spoločnosti.

Zároveň čoraz obľúbenejší TikTok a technologický gigant Apple, získavajú väčší podiel na trhu v digitálnom reklamnom priestore.

(1 EUR = 1,0199 USD)