Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Ekonomika

Tržby výrobcu Daimler Truck vzrástli v 2. kvartáli o 15 %

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Jeden z najväčších výrobcov nákladných áut a autobusov v utorok uviedol, že za 2. štvrťrok dosiahol tržby na úrovni 13,88 miliardy eur.

Berlín 1. augusta (TASR) - Nemecká spoločnosť Daimler Truck oznámila za 2. štvrťrok rast tržieb o takmer 15 %, čo sa odrazilo na vývoji čistého zisku, ktorý prekonal miliardu eur. Informovali o tom agentúra Reuters a portál RTTNews.

Jeden z najväčších výrobcov nákladných áut a autobusov v utorok uviedol, že za 2. štvrťrok dosiahol tržby na úrovni 13,88 miliardy eur. V rovnakom období predchádzajúceho roka vykázala spoločnosť tržby 12,1 miliardy eur. Čistý zisk dosiahol 1,004 miliardy eur, čo medziročne predstavuje zvýšenie o 6,13 %. Výrazne vzrástol upravený zisk pred úrokmi a daňami. Dosiahol 1,43 miliardy eur, čo medziročne predstavuje rast o 41 %.

Automobilka predala v 2. kvartáli 131.888 vozidiel. Oproti rovnakému obdobu minulého roka to znamená rast o 9 %, pričom objem predaja sa zvýšil vo všetkých segmentoch. Rast tržieb o takmer 15 % tak znamená, že firme sa darí kompenzovať rastúce vstupné náklady zvyšovaním cien.