Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Trenčiansky kraj chce obnovu ďalšej etapy cesty v okrese Z. Moravce

Ilustračná snímka. Foto: TASR Jakub Kotian

Lehotu na predkladanie ponúk určil do 20. decembra, pri výbere víťaza súťaže bude posudzovať najnižšiu ponúknutú cenu a lehotu výstavby.

Veľké Uherce 18. novembra (TASR) - Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) chce zabezpečiť rekonštrukciu ďalšej etapy cesty druhej triedy medzi Veľkými Uhercami v okrese Partizánske a Skýcovom v okrese Zlaté Moravce. Prvá etapa počíta s opravami najmä v intraviláne Veľkých Uheriec, náklady odhadla krajská samospráva na viac ako 1,2 milióna eur.

"Prvá etapa rieši rekonštrukciu cesty a dvoch mostov od križovatky s cestou I/64 cez intravilán až po koniec obce, kde sa nachádza vodná nádrž Veľké Uherce," spresnila krajská samospráva v oznámení vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

Náklady na rekonštrukciu odhadol TSK na 1.218.738,15 eura bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Lehotu na predkladanie ponúk určil do 20. decembra, pri výbere víťaza súťaže bude posudzovať najnižšiu ponúknutú cenu a lehotu výstavby. Práce chce financovať z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).

Rekonštrukciu úseku cesty druhej triedy s dĺžkou viac ako 13,7 kilometra, ktorá spája Trenčiansky s Nitrianskym krajom, rozdelila krajská samospráva na štyri etapy. Zdôvodnila to technickou náročnosťou prác, ako i významnou finančnou investíciou.

Rovnako z IROP bude TSK financovať i tretiu etapu rekonštrukcie, ktorá zahŕňa najkritickejší úsek od osady Rudica – Fatimová až po najvyšší bod trasy s názvom Vrchhora za viac ako desať miliónov eur.