Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Tubapack získal za spoločenskú zodpovednosť ocenenie agentúry EcoVadis

Linka spoločnosti Tubapack. Foto: Facebook Tubapack

Akciová spoločnosť Tubapack, ktorá sídli v žiarskom priemyselnom parku, je na trhu nepretržite od roku 1973.

Žiar nad Hronom 2. decembra (TASR) – Žiarska spoločnosť Tubapack získala ocenenie Silver EcoVadis Medal za svoju angažovanosť v oblasti spoločenskej zodpovednosti firmy. TASR o tom za Tubapack informovala Monika Huříková s tým, že striebornou medailou sa spoločnosť zaradila medzi top 25 percent spoločností, ktoré boli agentúrou EcoVadis hodnotené.

EcoVadis hodnotí firmy na základe štyroch kritérií, a to dodržiavanie ľudských práv a spravodlivé obchodné praktiky, životné prostredie, etika a udržateľný rozvoj. Cieľom hodnotenia platformy EcoVadis je poskytnúť obchodným partnerom úplnú transparentnosť výkonnosti podniku v oblasti Corporate Social Responsibility.

Našim cieľom je neustále sa zlepšovať a i naďalej rozvíjať naše aktivity vo všetkých uvedených oblastiach,“ uviedla Huříková s tým, že získané ocenenie je odmenením snahy spoločnosti. V Tubapacku napríklad vo februári 2020 pridali do portfólia novú tubu, ktorá je vytvorená zo 100-percentného recyklovaného hliníka, čím zhodnocuje odpad vznikajúci pri výrobe.

Akciová spoločnosť Tubapack, ktorá sídli v žiarskom priemyselnom parku, je na trhu nepretržite od roku 1973, aj keď v tých rokoch patrila výroba túb ešte pod Závod SNP. Spoločnosť patrí medzi najväčších výrobcov túb v regióne strednej Európy a poskytuje služby zákazníkom kozmetického, chemického, potravinárskeho a farmaceutického priemyslu.