Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Návrh na odklad čerpania služby bude mať formu dočasnej novely zákona

Ilustračné foto. Foto: TASR - Miroslava Mlynárová

Intenzívne sa pracuje aj na ďalších opatreniach, ktoré zlepšia situáciu v cestovnom ruchu na Slovensku.

Bratislava 3. apríla (TASR) – Ministerstvo dopravy a výstavby SR aktuálne pripravuje návrh na odloženie čerpania služby formou takzvaného vouchera na budúce služby, ktorý plánuje predložiť na rokovanie vlády.

Konzultuje ho aj s ďalšími dotknutými ministerstvami. Návrh bude mať formu dočasnej novely zákona. Bude teda rozšírením súčasných možností z dôvodu aktuálnej situácie, ktorá spôsobuje komplikácie aj v cestovnom ruchu. Pre TASR to uviedol odbor komunikácie rezortu dopravy.

"Cieľom je, aby na jednej strane súčasným masovým rušením zájazdov neprišlo k vyhláseniu insolventnosti cestovných kancelárií a agentúr, následne aj ich zaisťovateľov a aby na strane druhej klienti neprišli o svoje peniaze," opísal rezort dopravy.

Zároveň priblížil, že intenzívne pracuje aj na ďalších opatreniach, ktoré zlepšia situáciu v cestovnom ruchu na Slovensku. Naďalej platí zmena termínu posudzovania projektov oblastných organizácií cestovného ruchu a možnosť pre oblastné organizáciie cestovného ruchu už odovzdané projekty doplniť, upraviť alebo úplne zmeniť.

"Týmto krokom im chceme umožniť, aby mohli reagovať na súčasnú situáciu a pripravili sa na budúce mesiace, keďže 'koronakrízu' nemohli pri príprave a podávaní projektov, rovnako tak, ako nikto z nás, očakávať," dodalo ministerstvo.