Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Novinkou zimnej sezóny v Levočskej doline je relaxačné centrum

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

V stredisku sa počas zimných mesiacov nachádzajú aj trate určené pre bežecké lyžovanie, ktoré sú pravidelné upravované.

Levoča 12. októbra (TASR) – Novinkou tohtoročnej zimnej sezóny v lyžiarskom stredisku v Levočskej doline, ktorá sa nachádza šesť kilometrov od Levoče, je nové relaxačné a oddychové centrum, ktoré môžu využiť nielen milovníci lyžovania a snoubordovania, ale aj ostatní fanúšikovia aktívneho trávenia voľného času. Počas zimných mesiacov budú pre milovníkov zimných športov podľa Ladislava Krassa z Resort Levočská Dolina k dispozícii štyri lyžiarske vleky rôznej náročnosti.

"Všetky štyri zjazdovky sú zasnežené technickým snehom a pravidelne upravované, vhodné pre náročných i menej zdatných lyžiarov, snoubordistov a lyžiarske kurzy," priblížil pre TASR Krass. Najkratšia zjazdovka dlhá 270 metrov je určená pre deti, 850 metrov dlhý úsek je označený ako pretekársky, rodinná trať je dlhá 1050 metrov a na traverz je vyhradená trať dlhá 1130 metrov. Tohtoročnou novinkou v stredisku, v ktorom v lete funguje biokúpalisko, sú podľa Krassa víkendové pobyty. "Okrem toho nám v stredisku pribudlo relaxačné a oddychové centrum, kde nájdu návštevníci rôzne sauny, bazén, bowlingové dráhy, ale aj reštauračné služby," uviedol Krass.

V stredisku sa počas zimných mesiacov nachádzajú aj trate určené pre bežecké lyžovanie, ktoré sú pravidelné upravované. Podľa slov Krassa si bežeckí lyžiari môžu vychutnať zhruba desaťkilometrový úsek.

Lyžiarske stredisko je počas sezóny otvorené denne od 9.00 do 16.00 h. Večerné lyžovanie je v utorok, piatok a sobotu v čase od 18.00 do 21.00 h, cez zimné prázdniny sa v Levočskej doline vo večerných hodinách lyžuje každý deň.