Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Twitter by mohol skrachovať, varoval Elon Musk po úteku manažérov

Na archívnej snímke z 21. novembra 2019 výkonný riaditeľ spoločnosti Tesla Elon Musk v americkom meste Hawthorne. Foto: TASR/AP

Nový šéf platformy ukončil tiež práce z domu a nariadil všetkým zamestnancom Twitteru, aby sa vrátili do kancelárií.

San Francisco 11. novembra (TASR) - Nový vlastník Twitteru Elon Musk vo štvrtok (10.11.) upozornil na možnosť bankrotu platformy. Zavŕšil tak chaotický deň, počas ktorého spoločnosť opustili vysokí manažéri a dostala varovanie od regulačných úradov v USA. TASR o tom informuje na základe správ Bloomberg a Reuters.

Musk, ktorý len pred niekoľkými týždňami platformu prevzal za 44 miliárd USD (44,20 miliardy eur), povedal jej zamestnancom v telefonáte, že nemôže vylúčiť bankrot Twitteru.

Vo štvrtok zároveň odstúpili kľúčoví manažéri – Yoel Roth, ktorý mal na starosti boj proti nenávistným prejavom, dezinformáciám a spamu, Robin Wheeler, viceprezident predaja a Lea Kissnerová, ktorá viedla oddelenie bezpečnosti.

Ich odchod prichádza potom, ako americká Federálna obchodná komisia (FTC) oznámila, že sleduje vývoj na Twitteri s "hlbokým znepokojením". Muskov právny zástupca Alex Spiro, ktorý sa podieľa aj na každodenných operáciách na Twitteri, potvrdil rokovania s FTC.

"Hovorili sme s FTC o našich pokračujúcich záväzkoch a vedieme konštruktívny dialóg," povedal.

Podľa informácií médií Musk, ktorý je tiež riaditeľ automobilky Tesla a spoločnosti SpaceX, povedal zamestnancom sociálnej siete, že je nepravdepodobné, že "prežije nadchádzajúci pokles hospodárstva", ak sa jej nepodarí nahradiť miznúce príjmy z reklamy. Miliardár predtým na Twitteri uviedol, že spoločnosť stráca takmer 4 milióny USD denne. Musk tlačí na zamestnancov Twitteru, aby čo najskôr spustili nový kontroverzný systém plateného predplatného vo výške 8 USD mesačne za overovanie užívateľov.

Twitter po príchode Muska zasiahlo masívne prepúšťanie zamestnancov. Nový šéf platformy ukončil tiež práce z domu a nariadil všetkým zamestnancom Twitteru, aby sa vrátili do kancelárií.

(1 EUR = 0,9954 USD)