Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

U klientov Credit Suisse v Nemecku sa robia domové prehliadky

Credit Suisse Foto: TASR/AP

Najnovšia akcia proti neplatičom daní sa koordinuje s centrom daňovej polície vo Wuppertali.

Düsseldorf 11. júla (TASR) - Daňová polícia začala v celom Nemecku uskutočňovať domové prehliadky u klientov švajčiarskej veľkobanky Credit Suisse.

Dnes o tom informuje nemecký denník Handelsblatt. Koná tak na základe zistení, že si v nej uložili miliardy eur, ktoré sa mali dostať na účet štátneho rozpočtu.

Podľa denníka má banka takých klientov asi 7000. Z nich by mala byť väčšina Nemcov. V zürišských finančných kruhoch sa uvádza, že odhad ich počtu je privysoký.

Najnovšia akcia proti neplatičom daní sa koordinuje s centrom daňovej polície vo Wuppertali.

Daňové úniky sú zamaskované fingovaným poistením v dcérskej firme veľkobanky Credit Suisse Life, ktorej sídlo sa nachádza na Bermudách. Insideri uvádzajú, že banka vedie normálne kontá ako bezdaňové poistky.

Hovorca Credit Suisse Marc Dosch agentúre DPA povedal, že banka takéto poistné produkty ponúka už roky nielen v Nemecku. Dodal, že ide o legálnu záležitosť, akú by mohli ponúkať aj iné banky.

Každý klient Credit Suisse z Nemecka je poučený o tom, že sa o plnenie daňových povinností musí postarať sám a fakt, že sa s tým oboznámil, musí potvrdiť podpisom.