Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

UBS ponúka za Credit Suisse okolo miliardy USD

Ilustračné foto. Foto: TASR - Miroslav Košírer

Dohoda o prevzatí by podľa FT mala byť podpísaná ešte v nedeľu večer. Kúpna cena je len zlomkom trhovej kapitalizácie Credit Suisse.

Zürich 19. marca (TASR) - UBS ponúka za Credit Suisse okolo miliardy USD (941 miliónov eur). Švajčiarska vláda údajne plánuje zmeniť zákon, aby na dohodu o prevzatí nebolo potrebné hlasovanie akcionárov, informoval v nedeľu britský denník Financial Times (FT). TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Dohoda o prevzatí by podľa FT mala byť podpísaná ešte v nedeľu večer. Kúpna cena je len zlomkom trhovej kapitalizácie Credit Suisse.

UBS, ktorá je najväčšou švajčiarskou bankou, podala ponuku na kúpu všetkých akcií dvojky na domácom trhu v nedeľu ráno za 0,25 CHF za akciu, pričom cena by sa mala vyplatiť v akciách UBS, uviedol FT s odvolaním sa na zdroj oboznámený so záležitosťou. Akcia Credit Suisse v piatok (17. 3.) zatvorila na 1,86 CHF.

UBS údajne takisto trvala na klauzule, že dohoda sa anuluje, ak swapy úverového zlyhania vyskočia o 100 bázických bodov alebo viac.

Credit Suisse sa k tomu odmietla vyjadriť a UBS rovnako ako švajčiarska vláda bezprostredne neodpovedala na žiadosť agentúry Reuters o komentár.

(1 EUR = 1,0623 USD)