Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Banka UBS predáva divíziu sekuritizovaných produktov Credit Suisse

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Šéf UBS Sergio Ermotti uviedol, že dohoda uvoľní kapitál z vedľajších činností a zníži náklady a zjednoduší jej podnikanie.

Zürich 27. marca (TASR) - Švajčiarska banka UBS spečatila predaj divízie sekuritizovaných produktov Credit Suisse spoločnosti Apollo Global Management. Tento predaj je súčasťou snahy UBS zbaviť sa vedľajších aktív Credit Suisse po jej prevzatí. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Apollo kúpi "prioritné zabezpečené finančné nástroje" v hodnote 8 miliárd USD (7,37 miliardy eur), uviedla v stredu UBS. Banka očakáva, že transakcia jej v 1. štvrťroku 2024 prinesie čistý zisk približne 300 miliónov USD.

Šéf UBS Sergio Ermotti uviedol, že dohoda uvoľní kapitál z vedľajších činností a zníži náklady a zjednoduší jej podnikanie.

UBS za asistencie švajčiarskej vlády zachránila krachujúcu Credit Suisse v marci minulého roka. Podľa analytika Luzerner Kantonalbank Daniela Bossharda dohoda s Apollom ukazuje, že integrácia Credit Suisse prebieha lepšie, ako sa očakávalo.

(1 EUR = 1,0855 USD)