Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Ukončili zber žiadostí o príspevok na skladovanie agroproduktov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Od 23. mája sa v systéme zaregistrovalo celkovo 14 žiadateľov, pričom teoretická alokácia požadovanej pomoci predstavuje sumu približne 525.000 eur.

Bratislava 9. mája (TASR) - Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum (NPPC) ukončilo zber žiadostí o poskytnutie štátnej pomoci v rámci schémy štátnej pomoci na podporu skladovania produktov poľnohospodárskej prvovýroby v dôsledku agresie Ruska proti Ukrajine. V piatok o tom informovalo Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.

Od 23. mája sa v systéme zaregistrovalo celkovo 14 žiadateľov, pričom teoretická alokácia požadovanej pomoci predstavuje sumu približne 525.000 eur. Predbežne najmenšia výška žiadanej pomoci predstavuje 1080 eur a najvyššia takmer 222.000 eur.

NPPC začalo podrobnú administratívnu kontrolu žiadostí po stránke úplnosti a vecnej správnosti, overenia nárokovanej sumy a splnenia ďalších podmienok výzvy. "V ďalšom kroku vyrozumieme a vyrovnáme úspešných žiadateľov. Proces kontroly aj finančného vyrovnania potrvá približne do polovice júla 2023," uviedol generálny riaditeľ NPPC Martin Polovka.