Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Ekonomika

Ukrajina dostane ďalšie peniaze od Medzinárodného menového fondu

Ľudia odpratávajú trosky zo zničenej reštaurácie RIA Pizza po ruskom raketovom útoku v meste Kramatorsk, na východe Ukrajiny 27. júna 2023. Foto: TASR/AP

Výkonná rada MMF ukončila prvú revíziu programu pomoci v hodnote 15,6 miliardy USD (14,26 miliardy eur), čím umožnila Ukrajine čerpať približne 890 miliónov USD, uviedol v piatok MMF.

Washington 30. júna (TASR) - Ukrajina dostane ďalšiu finančnú injekciu od Medzinárodného menového fondu (MMF). TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Výkonná rada MMF ukončila prvú revíziu programu pomoci v hodnote 15,6 miliardy USD (14,26 miliardy eur), čím umožnila Ukrajine čerpať približne 890 miliónov USD, uviedol v piatok MMF. Peniaze sú určené na pomoc pri financovaní rozpočtu.

Spomínaný úverový program, ktorý je súčasťou takzvaného rozšíreného fondu EFF (Extended Fund Facility), bol podľa vyjadrenia MMF schválený v marci a je súčasťou balíka pomoci pre Ukrajinu v celkovej výške 115 miliárd USD. MMF potvrdil, že ukrajinská vláda dosiahla "veľký pokrok pri plnení svojich záväzkov v zložitej situácii".

(1 EUR = 1,0938 USD)