Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

UNB mešká s výstavbou heliportu v nemocnici v bratislavskom Ružinove

Ilustračné foto. Foto: TASR/Vladimír Benko

Nemocnica v minulosti avizovala aj rozšírenie operačných sál, nové opláštenie budovy, ale i vynovenie izieb pre pacientov či parkovacie domy.

Bratislava 7. januára (TASR) – Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) mešká s výstavbou heliportu v mestskej časti Ružinov. Chýba mu stavebné povolenie. Výstavbu pôvodne UNB avizovala ešte v auguste minulého roka.

"Verejné obstarávanie na výstavbu heliportu bolo ukončené,  v priestoroch výstavby sme zrealizovali čistiace práce a potrebné úpravy potrebné pre začatie výstavby. V súčasnosti robíme všetky potrebné procesy súvisiace s vydaním stavebného povolenia. Po jeho následnom vydaní a nadobudnutí právoplatnosti pristúpime k samotnej výstavbe," povedala pre TASR hovorkyňa UNB Eva Kliská.

Prepojenie heliportu s monoblokom by malo byť realizované lávkou pre peších o dĺžke približne osem metrov. Heliport by mal byť priamo spojený s komplexom operačných sál a vertikálne priamo prepojený na činnosť urgentného príjmu. Je navrhovaný ako vyvýšená železobetónová konštrukcia, umiestená samostatne vedľa objektu monobloku.

Nemocnica v minulosti avizovala aj rozšírenie operačných sál, nové opláštenie budovy, ale i vynovenie izieb pre pacientov či parkovacie domy. Rekonštrukcia by sa mala realizovať za plného chodu nemocnice, trvať by mala zhruba päť rokov.