Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

UniCredit: Obmedzenia pre štrajk sa môžu dotknúť vybraných pobočiek

Ilustračná foto. Foto: TASR/AP

Vedenie bude po skončení sa štrajku pokračovať v rokovaniach s odbormi.

Bratislava 7. decembra (TASR) - Vedenie UniCredit Bank prijme opatrenia, ktoré zabezpečia nepretržitú prevádzku banky bez alebo s obmedzeným dosahom na klientov. Dôvodom je avizovaný štrajk zamestnancov banky. Uviedla to vo štvrtok hovorkyňa banky Zuzana Ďuďáková s tým, že vedenie bude po skončení sa štrajku pokračovať v rokovaniach s odbormi.

"UniCredit Bank v súčasnosti poskytuje svojim klientom štandardné služby. Z preventívnych dôvodov avizovaného štrajku slovenských odborových zväzov od 12. decembra vedenie banky aktivuje plán kontinuity prevádzky a prijme opatrenia, ktoré zabezpečia nepretržitú prevádzku banky bez alebo s obmedzeným dosahom na klientov. Dočasné obmedzenia sa môžu dotknúť vybraných pobočiek," uviedla Ďuďáková.

Hovorkyňa Konfederácie odborových zväzov (KOZ) SR Martina Nemethová v stredu (6. 12) informovala, že zamestnanci UniCredit Bank vstúpia od 12. decembra do ostrého štrajku pre klesajúce reálne mzdy. Dodala, že banka odmietla návrh sprostredkovateľa kolektívneho vyjednávania a vyhýba sa férovému sociálnemu dialógu.

"Ani posledné rokovanie s vedením banky nič nezmenilo na jeho ponuke, ktorá je pre nás neprijateľná. Odmietame sa zmieriť s tým, že nám druhý rok po sebe klesnú reálne mzdy," dodala predsedníčka Základnej organizácie Odborového zväzu bánk a poisťovní v spoločnosti UniCredit Bank Jana Szászová.